Syy numero 4:
blinit, блины
Blinit ovat perinteisesti venäläisiä (suolaisia) lättyjä, joihin käytetään yleensä vehnä- ja tattarijauhoja ja jotka tarjotaan smetanan kanssa, kenties lisänä saattaa olla vaikkapa sipulia ja mätiä. Toki tässä aikojen saatossa blinin käsite on laajentunut ja esimerkiksi jo useaan kertaan tässäkin blogissa esille tulleessa kahvilassa - Chainaja lozhkassa - on monenlaista bliniä. Tarjolla on muun muassa kinkku-, juusto- tai sieniblinejä, bliniburgereita ja erilaisia makeita vaihtoehtoja, esim. eri hilloilla tai marjoilla täytettyinä. Kuvassa esimerkiksi Cl:n vakioannokseni - blini vadelmahillolla. Muuten, ette ehkä tienneet, että blinit olivat pakanallisina aikoina omistettu auringonjumala Jarilolle. Ajatella, kaikkea sitä!
Blinit tai no, lätyt, ovat minusta hienosti yhtä aikaa jotenkin jotain todella venäläistä ja samalla suomalaista suvi-illan mökkiruokaa tai lapsuuden lempparia. Täällä ollessani olen kunnolla sisäistänyt suolaisten täytteiden ihanuuden ja rakastunut lättyihin toden teolla uudelleen. Olisiko tästä ratkaisuksi välipäivien ongelmaan, kun joulunajan ruoantähteet eivät vain enää tee kauppaansa? Kääritään tähteet blineihin: perunablini, kinkkublini, rosolliblini, porkkana/lanttu/maksa/perunalaatikkoblini, lohiblini (toimii, testattu on), salaattiblini!
Kaikella rakkaudella ja (äskeisen ideoinnin ansiosta) jouluruokaa kaivaten,
Satu
Комментариев нет:
Отправить комментарий