Syy numero 16:
pelmenit, пельмени
Pelmeni on venäläinen, tarkemmin sanottuna alunperin Siperiasta kotoisin oleva, raviolia muistuttava ruokalaji, jossa täyte kääritään ohuen vehnäjauhoista valmistetun taikinan sisään. Täytteenä on yleensä lihaa - nautaa, sikaa tai lammasta - mutta täytteenä voi olla myös vaikkapa kalaa, sieniä tai perunaa. Pelmenit pakastetaan valmistuksen jälkeen ja ennen tarjoilua keitetään suolavedessä tai lihaliemessä. Yleensä pelmenien kyytipoikana on vähintään smetanaa, mutta myös voisula, sipulisilppu, tilli ja suolakurkut ovat perinteisiä lisukkeita pelmeneille.
Pelmenit eivät olleet rakkautta ensisilmäyksellä, kun niitä ensimmäistä kertaa Suomessa maistoin. Täällä ollesani olen kuitenkin tullut syöneeksi pelmeneitä kerran jos toisenkin, smetanalla ja ilman, ja olen tykästynyt niihin. Itse en kuitenkaan ole vielä alkanut pelmeneitä tekemään, vaikka resepti aika yksinkertainen onkin, vaan toistaiseksi olen tyytynyt keittelemään ja syömään ihan vain pakastepelmeneitä smetanan kera.
Kaikella rakkaudella ja innolla joulua odotellen,
Satu
Комментариев нет:
Отправить комментарий